Bar maken van pallets? Hier leggen we je alles uit!

Wat is nu leuker dan zelf je eigen bar maken van pallets? Het is een stuk goedkoper dan een kant-en-klare bar, gezelliger om zelf in elkaar te klussen en natuurlijk niet te vergeten hartstikke fijn om lekker wat quality time met elkaar door te brengen. En al je vrienden en kennissen van een lekker hapje en drankje voorzien.

Maar hoe maak je een goede bar van pallets of pallethout? Wat heb je nodig? Welke stappen moet je volgen? En waar moet je op letten? Precies dat leg ik je uit, zodat jij aan het einde van dit artikel de beste doe-het-zelf bar in elkaar weet te zetten.

Veel leesplezier!

Voordelen van bar maken van pallets

Natuurlijk heeft het maken van een pallet bar een aantal interessante voordelen. Zo is het vaak een stuk goedkoper dan een kant-en-klare bar kopen, je kunt ten alle tijden je eigen afmetingen bepalen en het geeft je ook nog eens een hoop voldoening als hij eenmaal staat. Maar dat niet alleen je kunt de bar ook nog eens helemaal aanpassen naar je eigen wensen en ideeën.

Materiaal bar maken

Het kiezen van het juiste materiaal is een belangrijke stap bij het maken van een bar. Nu wil jij een pallethouten bar maken, maar wat zijn de voor- en nadelen van dit soort? En is deze geschikt voor jou gewenste locatie? Daarom geef ik je hieronder wat meer info over dit soort, zodat je zeker weet dat je een geschikte keuze maakt.

Bar maken van pallets

Een bar maken van pallets is erg populair op dit moment. Dit komt vooral door de uitstraling van het houtsoort. Het wordt dan ook vaak gecombineerd met meerdere andere pallethouten meubels. Dit omdat deze combinatie vaak een prachtige uitstraling en een mooi gezicht geeft. Maar dit hangt natuurlijk helemaal af van jou eigen smaak en ideeën.

Hieronder nog een aantal voor- en nadelen over dit soort:

Voordelen pallethout:

 • Makkelijk te verkrijgen
 • Goedkoop
 • Populaire
 • Mooie uitstraling

Nadelen pallethout:

 • Minder duurzaam
 • Niet zo sterk als bijvoorbeeld hardhout

De hoeveelheden en maten die je nodig hebt bij het maken van de bar zijn meestal terug te vinden op de materiaallijst van de bouwtekening. Dit scheelt je een hoop geld en ritjes naar de bouwmarkt. Het is dan ook geen overbodige luxe om een bouwtekening te kiezen met dit soort materiaallijsten. Omdat niet iedere bouwtekening hieraan voldoet, geef ik zo meer uitleg over hoe je de juiste bouwtekening kiest.

Benodigd gereedschap bar maken van pallets

Voor het maken van een goede bar is ook het juiste gereedschap nodig. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke gereedschappen je allemaal nodig hebt voor het maken van de pallethouten bar. Gelukkig kom je met de basis doe-het-zelf gereedschappen al heel ver.

 • Zaag
 • Hamer
 • Boormachine
 • Schuurpapier
 • Rolmaat
 • Winkelhaak
 • Potlood

De exacte gereedschappen die je nodigt hebt zijn vaak terug te vinden op de bouwtekening. Dit geldt uiteraard ook voor de verbindingsmaterialen. Denk hierbij aan:

 • Schroeven
 • Lijm
 • En eventueel versterkingshoeken

Ook hiervan staan de specifieke aantallen en soorten op de materiaallijst van de bouwtekening.

Bouwtekening bar maken van pallets

Een goede bar maak je door middel van een goede bouwtekening. Een bouwtekening is dan ook erg belangrijk en zorgt ervoor dat je vrijwel 100% zeker een gewenst eindresultaat behaalt. Dit komt vooral door de handige stappen, materiaallijsten en afbeeldingen die zijn terug te vinden op de tekeningen. Deze geven je alle benodigde informatie tijdens het in elkaar zetten van de bar.

Bouwtekeningen die ik aanraad

De bouwtekeningen die ik je aanraad komen uit het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten. In zijn pakket zijn meer dan 10.000 bouwtekeningen inbegrepen, die je levenslang kunt gebruiken zonder maandelijkse kosten. Op deze tekeningen staat alles duidelijk stapsgewijs uitgelegd met plaatjes.

Verder heb je met de meer dan 10.000 inbegrepen bouwtekeningen meer dan genoeg keuze in bijvoorbeeld een bar maken. Maar dat niet alleen in het pakket zitten ook nog duizenden andere project, inloopkasten, bedden, tafels, werkbanken, eigenlijk alles wat je je maar kunt bedenken. Wil je bijvoorbeeld later ook nog een statafel of barkruk maken? Dan heb je hier ook alvast een goede bouwtekeningen voor!

Op dit moment heeft Fred Schouten een speciale AANBIEDING op zijn bouwtekeningenpakket. Klik op de link hieronder om de kortingspagina te gaan. 

*Let Op! Deze aanbieding kan ieder moment verlopen.

>>Link naar de speciale aanbieding van Fred klik hier!<<

Stappenplan bar maken van pallets

Voor het maken van een eigen bar is ook een goed stappenplan gewenst. Het is natuurlijk erg onhandig om zomaar ergens te beginnen en er vervolgens niet meer uit te komen. Daarom heb ik hieronder een stappenplan voor je gemaakt waarbij je precies kunt zien hoe je je voorbereid en waar je op moet letten. Zodat je meteen aan de slag kunt gaan met het maken van je eigen pallet bar.

Stap 1: Locatie

Vaak wordt een pallet bar gemaakt voor buiten gebruik, maar dit hoeft natuurlijk niet het kan ook zijn dat je deze bijvoorbeeld onder een overkapping of in de schuur maakt. Dit hangt vaak ook af van de ruimte die je tot beschikking hebt en het aantal personen die aan de bar moeten kunnen zitten.

Heb je een grote tuin of een grote overkapping dan is vaak een hoekbar erg geschikt. In een kleiner tuin komt een rechte en kleinere bar vaak beter tot zijn recht. Maar dit kun je uiteraard helemaal aanpassen aan hoe je het zelf wilt. Wel raad ik je aan om van te voren goed te bedenken waar de bar aan moet voldoen. En aan de hand daarvan een geschikte locatie kiezen.

Stap 2: afmetingen

Na het kiezen van de een goede locatie kun je de afmetingen gaan bepalen. Omdat je de bar helemaal zelf maakt ben je niet afhankelijke van standaard maten. Hierdoor heb je alle vrijheid om de bar aan jouw wensen aan te passen.

Wat is een goede hoogte voor de bar?

Wanneer je achter de bar wilt gaan zitten is vaak een hoogte van ongeveer 100 centimeter gewenst. Is dit niet het geval dan is een hoogte van tussen de 100 en 120 centimeter een beter optie. Maar dit hangt uiteraard ook helemaal af van jouw ideeën wensen.

Stap 3: in elkaar zetten van de bar

Na de voorbereidingen te hebben getroffen, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de bar. Bekijk hierbij goed de stappen op je bouwtekening om het gewenste eindresultaat te behalen. En nog veel plezier zult hebben aan je zelf gemaakte pallethouten bar.

Stap 4: Afwerking

Voor de afwerking van de bar wordt vaak een lak of (buiten)beits gebruikt, afhankelijk van de locatie van de bar. Er zijn veel verschillende soorten lakken en beitsen op de markt, laat je daarom goed informeren bij de bouwmarkt of verfspeciaalzaak.

>>Link naar de speciale aanbieding van Freds bouwtekeningen, klik hier!<<

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BouwKlusGids.nl