Opzoek naar bouwtekeningen tuinhuis? Hier vind je ze!

Bouwtekeningen tuinhuis, een geschikte tekening vinden kan vaak erg lastig te vinden zijn. Daarom hebben we in dit blog speciaal voor u de beste bouwtekeningen voor een tuinhuis op een rijtje gezet.

Veel leesplezier!

Stappenplan voor het kiezen van een bouwtekening tuinhuis

Tuinhuizen zijn voor van alles te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan opslag of gewoon als extra zitplek. Het is daarom handig als u ons stappenplan gebruikt om het ideale tuinhuis samen te stellen. Zodat u hier vervolgens de beste bouwtekeningen voor kan uitzoeken.

  1. Bedenk ten eerste waarvoor u uw tuinhuis wilt gebruiken. De meest voorkomende redenen zijn: voor opslag en als extra zitplek.
  2. Vervolgens bedenkt u hoe groot het tuinhuis moet zijn zodat het kan dienen zoals bijvoorbeeld opslag, dit is belangrijk zodat u kan bedenken waar u uw tuinhuis wilt plaatsen.
  3. Ten slotte is uiterlijk natuurlijk ook nog een onderdeel, sommige vinden dit belangrijker dan andere. Daarom moet u ook nog bedenken waarvan u dit tuinhuis wilt bouwen, zoals bijvoorbeeld hout. Maar bijvoorbeeld ook het aantal ramen, deuren of welk soort dak(platdak, puntdak, etc).
bouwtekening tuinhuis pdf

Gebruik tuinhuis

Als eerste ga je is het handig om te bedenken waarvoor je een tuinhuis wilt gaan gebruiken, dit is normaal gesproken nogal makkelijk aangezien je meestal pas bedenkt dat je een tuinhuis wilt als je hiervoor al een toepassing hebt. De misschien wel meest voor de hand liggende reden is als extra opslag plek ,in dit geval is het alvast handig om te bedenk wat er in het tuinhuis opgeslagen gaat worden en hoe deze spullen geplaatst gaan worden, wanneer je alleen wat gereedschap en bijvoorbeeld een aantal tuinmeubels of misschien wel een werkbank in kwijt wilt heb je natuurlijk een ander soort tuinhuis nodig dan wanneer je een opslag plek voor bijvoorbeeld fietsen of scooters wil creëren.


Enkel nu! Gratis toegang

Stel je eigen bouwtekening samen en pas deze aan naar jouw wensen.

Of kies uit tal van kant-en-klare klusprojecten!

Begin direct met het maken van jouw droomproject. Klik op de knop hieronder!


Tijdelijk geheel gratis toegang, zonder abonnement of andere verborgen kosten.

Grootte tuinhuis

Nadat u de voornamelijkste reden voor uw tuinhuis heeft bedacht kunt u de grootte en eventuele extra toevoegingen bepalen, wilt u bijvoorbeeld een afdakje erbij zodat u in de zomer buiten kunt zitten of bent u meer van het binnen zitten en neemt u bijvoorbeeld een schoorsteen erbij, het kan allemaal! Als u dan dit dan weet is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken waar u de ruimte hiervoor hebt, en of dat deze keuze dan nog wel realistisch is.

tuinhuis bouwtekening, tuinhuis maken

Uiterlijk tuinhuis

Ten slotte is het uiterlijk van het tuinhuis nog een punt, gaat u voor een prachtig afgewerkt huisje of vindt u uiterlijk niet zo belangrijk en pakt u gewoon de standaard materialen? Houdt hierbij rekeningen dat een bepaald soort materialen uiteraard duurder kan zijn dan een ander soort, ook kan de levertijd flink verschillen omdat sommige meer gewild zijn dan andere.

Betaalde of onbetaalde bouwtekeningen voor een tuinhuis?

Nu bent u bij het lastigste punt aangekomen, het uitzoeken van de geschikte bouwtekeningen. Onder bouwtekeningen zijn natuurlijk super veel dingen te vinden, daarom hebben wij het makkelijker voor u gemaakt door een beetje onderzoek te doen.

Tuinhuis bouwtekeningen zijn onder 2 belangrijke catogorieën te verdelen: betaald en onbetaald. Hieronder staan de belangrijkste verschillen:

Pluspunten bouwtekeningen tuinhuis onbetaald:

Pluspunten bouwtekeningen tuinhuis betaald:

Download 8 bouwtekeningen tuinhuis (pdf):

Tuinhuisje met half puntdak (pdf)

Tuinhuisje met puntdak (pdf)

Tuinhuis met puntdak (pdf)

Klein tuinhuisje met platdak (pdf)

Tuinhuis met puntdak en overkapping (pdf)

Tuinhuis met puntdak (pdf)

Tuinhuis met puntdak en smalle overkapping (pdf)

Tuinhuis met puntdak en overkapping (pdf)

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      BouwKlusGids.nl