Bouwtekeningen speeltoestellen voor in de tuin

Opzoek naar bouwtekeningen speeltoestellen? Speeltoestellen maken voor in de tuin voor uw kinderen of kleinkinderen is natuurlijk veel leuker en ook goedkoper dan een kant en klaar speeltoestel halen, tevens laat het zien hoeveel u geeft om de ontvanger.

veel leesplezier!

Porch Swing, Bench, Swing, Wooden Swing, Wooden Bench

Hoe begint men nou met het maken van een nieuw speeltoestel, wat heeft u er allemaal voor nodig, en wat voor een speeltoestel wilt u nou eigenlijk maken? Dat word in dit artikel allemaal voor u uitgelegd.

Voordelen van het zelf maken van speeltoestellen in uw tuin

Het zelf maken van houten speeltoestellen voor in de tuin brengt heel wat voordelen met zich mee vergeleken met het aanschaffen van kant-en-klare toestellen. Ten eerste zal de persoon voor wie het gemaakt is er veel zuiniger en dankbaarder mee omgaan, omdat er redelijk wat moeite zit in het zelf maken. Ten tweede zijn de prijzen van de materialen voor de speeltoestellen voor in de tuin veel goedkoper in totaal dan een kant-en-klaar speeltoestel. Daarnaast zullen er bij het zelf maken ook nog wat materialen zoals planken of schroeven achteraf overblijven, deze materialen kunnen weer gebruikt worden bij andere projecten. Dit is bij een kant-en-klaar speeltoestel natuurlijk niet het geval.

Als laatste geeft het zelf bouwen van een speeltoestel veel meer voldoening en zal u zich een stuk blijer voelen als u uw kinderen of kleinkinderen er op ziet spelen.

Welke bouwtekeningen speeltoestellen zijn geschikt?

Het belangrijkste voor het bouwen van een houten speeltoestel voor in de tuin is kiezen wat je gaat bouwen. Er zijn een paar factoren waar u naar moet kijken voor u kan beslissen.

Het eerste waar u naar moet kijken is hoeveel ruimte u heeft om het speeltoestel te bouwen. Als u veel ruimte heeft kunt eventueel kiezen voor een combinatie speeltoestel bestaande uit bijvoorbeeld een schommel, een glijbaan en ringen. Heeft u minder ruimte dan kunt bijvoorbeeld kiezen uit één van de drie of nog een heleboel andere opties.

Ten tweede moet je kijken naar de soort grond waar het speeltoestel op komt te staan. het is belangrijk dat u voor een zwaarder speeltoestel een hardere grond of een groter grondoppervlakte. Voor kleinere en lichtere toestellen kan het natuurlijk ook goed op gras of zand.

bouwtekeningen speeltoestellen

Ten derde is het handig om naar het budget te kijken. Voor verschillende materialen en kwaliteiten zullen er andere prijzen gevraagd worden. De hoeveelheid materiaal die per grootte van een speeltoestel nodig is zal ook een groot deel van de keuze betekenen.

Als laatste en misschien wel een van de de belangrijkste factoren is wat uw kinderen of kleinkinderen het liefst op willen spelen. Het is natuurlijk leuk als het een verassing is, maar het zou minder leuk als uw kinderen of kleinkinderen en niks van vinden.

Soorten speeltoestellen

Er zijn veel verschillende soorten speeltoestellen voor in de tuin, het kiezen van de geschikte bouwtekeningen voor de speeltoestellen is dan ook enorm belangrijk. De populairste keuzes zijn en blijven waarschijnlijk altijd de glijbaan en schommel. De glijbaan en schommel alleen zijn natuurlijk al leuk voor de kinderen, maar wat het leuker maakt is als ze worden uitgebreid met bijvoorbeeld een hutje, huisje of tunnel. een van de makkelijkste zelf maak speeltoestellen voor in de tuin is de schommel. Deze is makkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld ringen aan touwen of een klimrek.

bouwtekeningen speeltoestellen

Beste materialen voor in speeltoestellen in de tuin

Er zijn vier soorten hout die goed zijn om in de tuin een speeltoestel te bouwen. Deze houtsoorten zijn: teak, touglas hout, meranti en accacia.

Teak

Door de dichte structuur en de natuurlijke oliën is teak de meest populaire houtsoort voor speeltoestellen. Het hardhout veroudert in stijl, is robuust, verandert niet van vorm en is bestand tegen verwering en water.

Douglas hout

Douglas hout is een soort hout afkomstig van een douglasspar uit noord-Europa. Het hout is sterk en heeft daarom ook een hoge duurzaamheid, ideaal voor onder andere speeltoestellen, maar het hout kan eigenlijk voor verschillende toepassingen worden gebruikt.

Meranti

Meranti is een tropisch hardhout wat een lagere dichtheid heeft dan teak en dus ook goedkoper is. Merantie is bestendig tegen rotting en andere soorten aantasting. Merandi zit van zich zelf al vol met olie en is daarom goed beschermt tegen elke weer omstandigheid.

Accacia

De accacia is een houtsoort die over de hele wereld te vinden is. het heeft een typische kleur wat het hout mooi maakt en is een sterke en milieu vriendelijke optie voor uw speeltoestellen.

Voor het bouwen zijn er natuurlijk nog meer benodigdheden nodig maar deze verschillen per speeltoestel en staan altijd op de bouwtekeningen van de speeltoestellen. Als u wilt beginnen heeft u wel altijd van te voren een bouw tekening nodig, zodat u niet de mist in gaat.

Om te beginnen aan de bouwtekeningen van speeltoestellen

Om te beginnen zijn er paar dingen die u van te voren geregeld moet hebben. U moet voor u begint met bouwen natuurlijk alle materialen hebben, een goeie plaats en de bouwtekening.

zelf raad ik aan om de bouwtekeningen te gebruiken van Fred Schouten. als je het bouwtekeningenpakket van Fred koopt krijg je niet alleen 1 bouwtekening maar krijg je er 10000 dus heb je meer dan genoeg keuze en ook nog meer je volgende projecten heb je alles wat je nodig hebt. Uw volgende project kan zo maar een bar zijn of een nieuwe tafel. De bouwtekeningen zijn absoluut nodig als je iets gaat bouwen zodat je er 100% zeker van bent dat je het gewenste resultaat krijgt.


Tijdelijke aanbieding!

Bespaar geld! Meer dan 10.000 bouwtekeningen met stapsgewijze instructies, gedetailleerde uitleg en handige bonussen, direct klaar om te downloaden. Nu 50% korting op de normale prijs!

Benieuwd? Klik op de oranje knop hieronder.


We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      BouwKlusGids.nl